enquiry@pjhas.co.uk or send us a message
Call us 0161 460 0382
Mon - Fri 09.00-17.00
 

Blog

PJH Architectural Services / Project Updates  / Planning Submitted – Stalybridge, Tameside

Planning Submitted – Stalybridge, Tameside

PJH architectural services have recently submitted a planning application to Tameside Council on behalf of our client’s new build project in Stalybridge, Tameside.  Our client had recently purchased a bungalow in Stalybridge, with the intention of demolishing the property and utilising the spacious plot to create a large 2 storey dwelling. Internally, and together with the client we create a large open plan kitchen, dining a living area. Complete with large sliding doors and large full height window, to flood the open plan space and providing views of the large garden. Complete with guest room , complete with en-suite and office large enough to become a bedroom if needed, this property is designed in a way to host family friends but also with the idea of “future proofing” the property for post-retirement. As our clients are horse owners, the garage space was designed to be meet a few extra requirements. The new garage at the side is large enough to house the family car/ 4×4 vehicle, with alongside bikes and features a tack room and shower to the rear for washing before entering the main dwelling.

The first floor is mainly taken up by the master bedroom, the master bedroom is complete with large walk-in-wardrobe and en-suite both of which are big enough to be bedrooms themselves. With sliding doors to the rear, proving the extra light to the room but also access onto the balcony. The entire first floor is vaulted, and complete with rooflights. This will really give a sense of space to the master bedroom at the rear and the gym and bedroom to the front of the pretty.

For the elevations we looked to create modern feel but keeping true to the 1970’s architecture on the street, we also felt for planning and aesthetic purposes the design should be sympathetic to the  steep incline up the road, an that a stepped roof would look a more natural fit the plot. For the finish we combined a grey stone, white render and farmhouse brick which we felt created a contrast and contemporary feel to the property and also paid homage the various different finishes and architecture found on the street. Now planning has been submitted to Tameside Council we are looking forward to receiving planning consent and progressing onto our building regulation and tender drawings.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!